Nachtaapje geboren in DierenPark Amersfoort

Foto: Dierenpark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is een baby doeroecoeli geboren. “Tijdens het voeren zag ik ineens een klein staartje aan de zijkant van de buik van de moeder”, vertelt dierverzorgster Christel Broekman.

De jonge doeroecoeli wordt de komende tijd nog meegedragen op de buik van de moeder. “Het jong klampt zich voorlopig nog aan de moeder vast, hier voelt het kleintje zich veilig en kan het drinken”, licht de dierverzorgster toe. “Wij kunnen het jong nog niet goed bekijken, het is dan ook nog onduidelijk of de kleine een mannetje of een vrouwtje is.” Doeroecoeli’s zijn te herkennen aan hun uilachtige gezicht en worden daarom ook wel ‘uil-aapjes’ genoemd.

“De kersverse ouders van het jong vormen samen een koppel voor het leven. Wanneer een mannetje een vrouwtje heeft gevonden is hij hier erg trots op”, vertelt de dierverzorgster. “Het mannetje plast elke ochtend over zijn vrouwtje heen om de dame zijn geur mee te geven zodat alle andere mannen weten dat zij bij hem hoort en dus geen vrijgezel meer is.” Met de komst van het jong zijn er nu in totaal zeven doeroecoeli’s te bewonderen in De Nacht van DierenPark Amersfoort.

Reacties

Cookieinstellingen