Burgemeester bezoekt 100-jarige zuster Imelda Ten Bosch

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op vrijdag 24 februari 2017 bereikt zuster Imelda Ten Bosch de bijzondere leeftijd van 100 jaar. Burgemeester Bolsius brengt haar die dag een felicitatiebezoek.

Zuster Imelda is op 15 februari 1936, op 18-jarige leeftijd, ingetreden in de congregatie van de Zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort. Op 16 augustus 1941 legde zij haar geloften af bij Kardinaal de Jong en nam de kloosternaam Imelda Maria aan. Voordat zij intrad had zuster Imelda al de diploma’s behaald om les te even in het Lager Onderwijs, aangevuld met diploma’s voor godsdienstonderwijs en nuttige handwerken. Als zuster heeft zij nog aktes behaald voor Engels, Frans en muziek. Tot haar pensionering heeft zij lesgegeven, het laatst aan de Mavo ter Eem in Amersfoort.

Na haar pensioen maakte ze zich in de communiteiten aan ’t Zand in Amersfoort en in Onze Lieve Vrouw ter Eem nuttig op allerlei gebied. In 2007 verhuisde zij naar Agnietenhove, het verzorgingshuis van de zusters in Amersfoort, waar ze tot op de dag van vandaag geniet van de alledaagse dingen en de verzorging.
Op vrijdag 24 februari zal zuster Imelda haar verjaardag 100e verjaardag vieren, samen met haar medezusters.

Reacties