Kim Schouten 5e op The Dutch Throwdown

Foto: Barbellphotography

Op zaterdag 25 februari vond in Almelo de finale van The Dutch Throwdown plaats, een nationaal Crossfit event met een Amersfoort tintje.

Niet alleen is Karen Tovmasjan, eigenaar van Crossfit Keistad, één van de organisatoren van The Dutch Throwdown, er waren ook Amersfoortse atleten vertegenwoordigd. The Dutch Throwdown in een wedstrijd voor Crossfit atleten zonder wedstrijdervaring. De finalisten werden in december 2016 bekend gemaakt, na twee kwalificatiewedstrijden. Onder de finalisten vijf atleten van Crossfit Keistad.

Bram Jansen, Maarten van Dijk en Carmen Kloosterman wisten vooraf al dat een finale plaats buiten bereik lag. Bert van Nieuwenhuizen en Kim Schouten waren wel degelijk kanshebbers voor het podium. De finalisten kregen twee onderdelen voor de kiezen, waarna de besten van de dag zich mochten meten in een afsluitend finale onderdeel.

Om 9.00 uur gingen Bram, Maarten en Carmen van start met het eerste onderdeel, waarbij Bram risico nam en daardoor een goede klassering mis liep. Bij het tweede onderdeel lagen Bram en Maarten nek aan nek, waarbij Bram net een paar seconden eerder eindigde. Vervolgens waren Kim en Bert aan de beurt, waarbij Kim volle bak ging en een tweede plek op dit onderdeel behaalde. Kim was goed in vorm en ook het tweede onderdeel scoorde ze hoog met een vierde plek en wist zich daarmee verzekerd van een plekje voor de eindstrijd.

Het finale onderdeel was een combinatie van kracht en conditie, waarbij de atleten een gewichtsvest aan kregen. Kim deed haar uiterste best, maar strandde op een vijfde plek met een gouden randje.

Uitslag:
Carmen Kloosterman 37e,
Bram Jansen 35e
Maarten van Dijk 30e
Bert van Nieuwenhuizen 20e
Kim Schouten 5e

Lees ook:
– Amersfoort veelvuldig op podium NK Gewichtheffen

Reacties