Stormschade lijkt mee te vallen

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay.com

De storm die donderdag over Nederland raasde heeft de brandweer druk gehouden, maar heeft voor zover bekend niet geleid tot persoonlijke ongelukken.

In de provincie Utrechjt kwamen zo’n 250 meldingen van stormschade binnen. In Amersfoort lijkt de totale stormschade mee te vallen.

De brandweer moest in Amersfoort meerdere keren uitrukken. Een losgescheurd spandoek aan de Hogeweg rond 15.30 uur zorgde er voor dat het fietspad tidjelijk werd afgezet, zodat het spandoek veilig kon worden verwijderd. Aan de Bartholomeus Diasstraat was de brandweer druk om de weg vrij te maken, nadat aan het begin van de avond een negen meter hoge boom over de weg viel. Rond 22.26. viel een steiger op een bouwkeet aan de Bouw van Brouwerskade, waarbij ook het huis in aanbouw beschadigd raakte. Meerdere bomen hebben de storm van gisteren niet overleefd. Persoonlijke ongelukkig hebben zich voor zover bekend niet voorgedaan.

Gedurende de hele dag reden er al minder treinen. Defecte treinen tussen Wageningen en Apeldoorn zorgde voor oponthoud op station Amersfoort.

 

Reacties