112

Zwartrijder ontkomt aan de politie

Foto: B.v/d Veen via NS Veiligheidservice

Het leek wel het wilde Westen op station Amersfoort, waar een zwartrijder aan de politie probeerde te ontsnappen door op een rijdende goederentrein te springen.

Het incident vond al op 2 februari plaats, maar de NS maakte dit pas maandagmiddag bekend. De actie van de 18-jarige man had tot gevolg dat het treinverkeer rond Amersfoort werd stilgelegd en de avondspits ‘extreem druk verliep’.

Een instagram bericht van NS Veligiheid & Service laat geen twijfel: “Wij waren opgeroepen via onze veiligheidscentrale in verband met een reiziger die in de trein zonder geldig vervoerbewijs en zonder identiteitsbewijs was aangetroffen. Toen deze trein station Amersfoort binnen kwam namen wij deze verdachte van de conducteur over voor het onderzoek naar de identiteit van de verdachte.” De politie werd ingeschakeld, maar daar had de verdachte geen trek in. Toen een goederentrein het station binnen kwam rijden, zag hij zijn kans schoon.

“Op het moment dat enkele van de wagons van deze trein onze locatie gepasseerd hadden sprong de verdachte met grote snelheid tussen ons door het spoor in. Wij zagen de verdachte een klein stukje mee rennen met deze trein om hier vervolgens op te klimmen. Met het oog op de veiligheid van deze verdachte en onze eigen veiligheid zijn wij niet achter de verdachte het spoor in gegaan” vervolgt het Instagram bericht.

De goederentrein is een paar honderd meter buiten het station tot stilstand gebracht, waarna de politie een zoekactie begon maar de man wist te ontkomen en is sindsdien spoorloos. Omdat het treinverkeer werd stilgelegd, ontstond een extreem drukke avondspits. De verdachte is een bekende van de politie en stond reeds gesignaleerd. Mogelijk worden de kosten voor de storing tijdens de avondspits op de verdachte verhaald.

Reacties