Nog steeds mensen nodig voor reanimatienetwerk Amersfoort

Foto: Pixabay.com

Als iemand een hartstilstand krijgt, is het heel belangrijk dat er binnen 6 minuten wordt begonnen met reanimatie. Om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk iemand aanwezig is, worden in Amersfoort naast de hulpdiensten ook burgerhulpverleners gealarmeerd bij melding van een hartstilstand.

Daarbij is het belangrijk dat er zo veel mogelijk burgerhulpverleners zijn. Bent u 18 jaar of ouder en heeft u een geldig reanimatiecertificaat? Meld u dan aan via www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl. Als er een hartstilstand bij u in de buurt wordt gemeld via 112, ontvangt u een bericht op uw mobiele telefoon via SMS of de app van HartslagNu. Een aantal burgerhulpverleners wordt direct naar het slachtoffer gestuurd; anderen krijgen opdracht een AED op te halen. De hulpverleners die als eerste aanwezig zijn, starten de reanimatie.

Beschikbaarheid
Bent u vrijwilliger, dan kunt zelf aangeven op welke tijden en adressen u beschikbaar bent voor oproepen. Ook kunt u opgeroepen worden op basis van de plek waar u op dat moment bent (via de gps-functie van uw mobiele telefoon). U beslist altijd zelf of u ook daadwerkelijk gehoor geeft aan een oproep.

Burgerinitiatief
De burgerhulpverlening is georganiseerd via de Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort, een burgerinitiatief. Dit netwerk opereert in samenwerking met de Gemeente Amersfoort, de Regionale Ambulancevoorziening Utrecht (RAVU) en HartslagNu. Meer weten? www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl.

Ook u kunt reanimeren!
Kunt u nog niet reanimeren, maar wilt u het wel leren? Kijk ook dan op de website voor een cursus bij u in de buurt.

AED
De aanwezigheid van een AED bij een reanimatie kan het verschil maken tussen leven en dood. Is er in uw pand een AED beschikbaar? Laat hem dan registreren zodat deze kan worden ingezet in uw omgeving. Zo kunnen er nog meer levens worden gered! Registreren kan via de website www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties