Inzamelactie Douwe Egberts koffiepunten voor de voedselbank

Foto:

Ook dit jaar sluit de voedselbank in Amersfoort weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten.

De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Vorig jaar leverde dit circa 110.000 pakken koffie op. Tot 6 maart kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen die bij verschillende supermarkten te vinden zijn.

Armoede in Nederland
Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

D.E. -koffiepunten
De Lionsclub en de voedselbanken gaan daarom gezamenlijk in actie om D.E.-koffiepunten in te zamelen. Douwe Egberts verzilvert de ingeleverde waardepunten in pakken koffie, die worden gedoneerd aan de voedselbank. Het merk steunt deze actie, omdat ze mensen in Nederland dichterbij elkaar wil brengen. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Douwe Egberts heeft dan ook toegezegd alle donaties met 15% te verhogen!

Geef uw D.E.-waardepunten dus hun waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank! De bonnen kunnen tot 6 maart worden ingeleverd op de volgende adressen in de de daarvoor bestemde boxen:

:

  • AH en Jumbo Emiclaer
  • AH en Jumbo Leusderweg
  • AH en Jumbo Vathorst
  • AH Euterpeplein
  • AH Hoogland
  • Jumbo Nieuwland
  • Jumbo Wiekslag
  • Hoogvliet Neptunusplein

Over Voedselfocus Amersfoort
De voedselbank in Amersfoort heeft als officiële naam Voedselfocus Amersfoort (VFA). Het hoofdkantoor zit in Amersfoort; daarnaast zijn er drie locaties in de regio: Leusden, Woudenberg en Bunschoten-Spakenburg.
VFA is afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. De organisatie drijft op een groot aantal vrijwilligers, die zich gezamenlijk inzetten voor mensen die in een moeilijke periode van hun leven zitten. De focus ligt op het wekelijks verstrekken van een voedselpakket aan circa 500 gezinnen. Gemiddeld betekent dat 1500 volwassenen en kinderen. Daarnaast worden klanten ook geholpen door ze te verwijzen naar instanties die zich bezighouden met armoedebestrijding en schuldhulpverlening en te wijzen op fondsen voor mensen die financieel krap zitten. VFA is aangesloten bij Voedselbanken Nederland.

Reacties