Doe mee met Warmetruiendag 10 februari

Foto: Warmetruiendag

Doe mee met Warmetruiendag Vrijdag 10 februari is het Warmetruiendag. Zet op die dag de verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar energie.

Jaarlijks wordt in Nederland de Warmetruiendag georganiseerd. Een nationale energiebesparingsactie van Klimaatverbond Nederland & Greenchoice. Dit jaar is alweer de elfde editie van de Warmetruiendag. Elk jaar nemen heel veel Nederlanders actief deel onder het motto: de groenste energie is de energie die je niet gebruikt.

Minder CO2 uitstoot
Het idee achter Warmetruiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager en bespaar 6% energie per graad en dus 6% CO2 uitstoot. De trui staat symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Daarnaast worden op tal van bedrijven en scholen in Nederland op 10 februari energiezuinige acties gedaan om het belang van energiebesparing bij zoveel moge lijk mensen onder de aandacht te brengen.

Toolkit
Op www.warmetruiendag.nl zijn kant en klare lesmaterialen en ideeën voor thuis, op school of op het werk te vinden. Ook staan er op de site posters en andere actiematerialen.

Reacties