Syntus past dienstregeling aan

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Sinds 11 december 2016 voert Syntus in een groot deel van de provincie Utrecht het busvervoer uit. De start ging niet vlekkenloos en de afgelopen maanden heeft Syntus veel klachten over de dienstregeling ontvangen.

Daarop heeft Syntus besloten de dienstregeling op bepaalde lijnen aan te passen en de dienstverlening op bepaalde punten te verbeteren om tegemoet te komen aan de klachten van de reizigers. De nieuwe dienstregeling gaat begin maart in.

Zo worden er sinds januari extra bussen ingezet, zijn er reservechauffeurs beschikbaar om vertragingen op te kunnen vangen en is er extra geïnvesteerd in de verkeersleiding voor de provincie Utrecht.
De vertrek- en aankomsttijden van de buslijnen 17 en 217 van Amersfoort naar Leusden worden aangepast, zodat de lijnen minder vertragingen oplopen en worden er minder ritten gekoppeld. Dit houdt in dat de buslijnen na een rit niet meer direct op een andere buslijn doorrijden. Zo worden vertragingen van de ene lijn op de andere lijn voorkomen. Lijn 56 in Amersfoort krijgt meer tijd, door niet meer te stoppen bij Meander MC.

 

Reacties