Ouderenzorg onderzoekt situatie van kwetsbare ouderen

Foto: Publiek domein

Organisaties voor de belangen van ouderen, mantelzorgers en de gespecialiseerde zorg om kwetsbare ouderen heen zijn met een groot onderzoek begonnen.

Om een stevige basis voor goede ouderenzorg te creëren, zijn zeventien organisaties benieuwd hoe het met kwetsbare ouderen gaat.

Ouderenzorg, waar willen we naar toe?
De LHV, Landelijke Huisartsenvereniging meldt dat men met het onderzoek in kaart wil brengen wat de knelpunten in de ouderenzorg zijn maar ook, welke ideeën en/ of oplossingen zinvol zijn gebleken en welke niet. Wat wel goed gaat en wat beter kan wordt in het onderzoek meegenomen.
Alle betrokkenen, particulieren en professionals worden opgeroepen kennis en ervaringen te delen om zo tot een gezamenlijke aanpak te kunnen komen. Uitkomsten van eerdere onderzoeken over de ouderenzorg zoals bijvoorbeeld onder huisartsen worden ook verwerkt in het onderzoek.

Deelname aan het onderzoek kan eenvoudig thuis
Ook uw ervaringen of ideeën, als oudere of als mantelzorger, tellen mee! U kunt thuis via internet de vragenlijst invullen. De vragenlijst vind u hier. Invullen kan anoniem. De lettergrootte kan, indien nodig, worden aangepast. Als meedoen via internet lastig of onmogelijk is, dan kunt u vanaf maandag 6 maart bellen met het Nationale Zorgnummer naar: 0900 23 56 780.

Professionele zorgverleners in de ouderenzorg hebben een andere vragenlijst. Deze kan hier worden ingevuld.

Reacties