Phone House failliet

Foto: Google maps

Belwinkelketen The Phone House heeft dinsdag faillissement aangevraagd. Het bedrijf heeft veel last van concurrentie door telecombedrijven en het scherpere toezicht op de aanbieding van telefoons bij abonnementen. Daardoor lukt het niet de resultaten te verbeteren. Phone House is gevestigd aan de Utrechtsestraatweg in Amersfoort en heeft haar hoofdkantoor aan de Euroweg.

Phone House ziet de verkopen al een tijd teruglopen. Daarnaast krijgt het bedrijf lagere vergoedingen van telecomoperators dan voorheen.
Het faillissement is aangevraagd voor het hoofdkantoor en de zeventig eigen winkels van het bedrijf. De 74 franchisevestigingen vallen buiten het faillissement. Alle winkels van Phone House, dat 806 medewerkers heeft, blijven voorlopig open. Curatoren onderzoeken de mogelijkheden voor een doorstart van het bedrijf.

Phone House schrapte in 2014 al circa tweehonderd banen om de verdeling tussen fysieke winkels en internetactiviteiten beter in balans te krijgen. Het bedrijf is sinds 1998 actief in Nederland, oorspronkelijk als onderdeel van het Britse Carphone Warehouse. Na diens fusie met het Britse winkelbedrijf Dixons werd Phone House in 2015 verkocht aan aandeelhouders van telecomretailer Optie1.

Reacties