Verkiezingen in Amersfoort (1)

Vanochtend om 7.30 uur openden bijna alle stembureau’s in de gemeente Amersfoort de deuren. Heb jij al gestemd? Vergeet niet je kiespas en ID mee te nemen!

Om 11.00 uur was de opkomst 12,4% voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort. Voor het referendum lag dit percentage op 11,9%.

Burgemeester Bolsius is vandaag aan zijn tocht langs alle stembureau’s in Amersfoort begonnen. Een fietstocht van 64 kilometer op de fiets. Vanochtend bracht hij eerst zelf zijn stem af en stapte toen op de fiets voor de ‘bergetappe’ van 7.30 tot 9.30 uur, waarbij de stembureau’s in het zuidoosten van Amersfoort werden bezocht. Door een kleine achterstand op het schema moest de burgemeester Festival Zweef (Stadhuisplein tot 21.00 uur) even links laten liggen. Er volgde namelijk een tijdrit van een halfuur van het stadhuis naar de stembus, die nog tot 13.00 uur bij het ROC aan de Disketteweg staat. Daar was de tijd om met leerlingen in gesprek te gaan.

Om 10.30 uur werd het startschot gegeven voor de volgende en langste etappe van de dag: de Waaieretappe. Tot 17.45 uur fietst de burgemeester een race tegen de klok langs 55 stembureau’s die verspreid liggen in Schothorst, Hoogland, Nieuwland, Kattenbroek, Hooglanderveen, Vathorst, via Rustenburg terug naar het Stadhuis.

Reacties