Politieke huiskamer in de Bibliotheek Eemland

Foto: Gemeente Amersfoort

Vanaf zaterdag 6 januari a.s. is de Ruimte voor Amersfoort (begane grond Eemhuis) ingericht als politieke huiskamer en zal dat blijven tot 21 maart 2018.

In aanloop naar de lokale verkiezingen organiseert de Bibliotheek Eemland tal van activiteiten om de inwoners van Amersfoort te informeren en enthousiast te maken om te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande.

‘De politieke huiskamer wordt een ontmoetingsplek voor politici en de Amersfoortse bevolking. Amersfoorters kunnen hun zegje doen op de zeepkist. Ook zal er elke week een thema worden belicht zoals ‘zelfredzaamheid & participatie’, ‘cultuur & kunst’ of ‘veiligheid’, aldus Karin Horst van de Bibliotheek Eemland. ‘De bibliotheek speelt een belangrijke rol op meerdere gebieden van de maatschappij. We lenen niet alleen boeken uit: we hebben de taak om te informeren en te verbinden. Informatie over de lokale verkiezingen hoort daar dus ook bij.’

Officiële opening politieke huiskamer
De politieke huiskamer wordt zaterdag 6 januari officieel geopend met een redevoering op de zeepkist door een betrokken en spraakmakende Amersfoorter. Aanstaande zaterdag staat ook het radiomeubel van mediagroep EVA in de politieke huiskamer in het Eemhuis. De opening zal live te horen zijn in het radioprogramma ‘AmersfoortKiest’ dat vanaf 12 uur wordt gepresenteerd door Jelle Koolstra en Mirjam Barendregt.

Reacties