Aanvraagprocedure voor Koninklijke Onderscheiding

Foto: Gemeente Amersfoort

U kent er vast wel één. Een vrijwilliger die zich jaar in, jaar uit inzet voor een goed doel, de vereniging of de buurt. Dit gebeurt vaak in alle bescheidenheid, zonder dat de vrijwilligers er zelf belang bij hebben. Maar het zijn deze vrijwilligers die Amersfoort leefbaar maken en houden.

Kent u iemand die hiervoor een onderscheiding verdient? Meld hem of haar dan aan. Op de pagina Koninklijke onderscheidingen leest u hoe u dat doet.

Koninklijke Onderscheiding
Een Koninklijke Onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden: tijdens de jaarlijkse Lintjesregen op de dag voor Koningsdag en bij een bijzondere gelegenheid, zoals een afscheid of een jubileum. Aanvragen die zijn ingediend vóór eind juni worden in behandeling genomen voor de eerstvolgende Koningsdag. U kunt nu dus aanvragen indienen voor de lintjesregen van 2018.
Voor een Koninklijke Onderscheiding bij een bijzondere gelegenheid moet de aanvraag minstens vijf maanden voor een eventuele uitreiking zijn ingediend bij de burgemeester.

Meer informatie
Informatie over de voorwaarden waaraan een aanvraag moet voldoen en het aanvraagformulier vindt u op de website: www.amersfoort.nl/onderscheidingen.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties