Isolatiecampagne van start

Foto: Pixabay

Amersfoort isoleert en de gemeente betaalt mee. Onder dit motto is op zaterdag 22 juni de isolatiecampagne van start gegaan. Hiermee wijst de gemeente alle woningeigenaren op de subsidiemogelijkheden van de gemeente.

Met de isolatiesubsidie kunnen eigenaren van koopwoningen energiebesparende maatregelen nemen zoals vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Welke subsidie ze krijgen, hangt af van hun inkomen en de WOZ-waarde van hun huis.

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen zijn woning kan isoleren, ook mensen die zelf de isolatiekosten lastig kunnen betalen.

Voor huiseigenaren met de laagste inkomens en slecht geïsoleerde woningen regelt de gemeente een isolatiebedrijf en we betalen de klus. Want ondanks de daling van de gasprijzen, zijn er nog altijd Amersfoorters met geldzorgen. De energietoeslag hielp deze inwoners, maar dat was tijdelijk. Met een goed geïsoleerd huis gaat het gasverbruik structureel omlaag. De isolatiesubsidie is daarom een mooie aanvulling op wat we doen voor inwoners met lage inkomens of schulden. – Nadya Aboyaakoub-Akkouh, Wethouder

Voor wie?

De subsidieregeling is voor woningeigenaren met een slecht geïsoleerde woning (energielabelklasse D, E, F en G). Woningeigenaren met een hoger inkomen en een hogere woningwaarde krijgen € 1000,- euro subsidie of een flinke korting op persoonlijk isolatieadvies. Met de subsidiechecker op amersfoort.nl/isoleert controleren huiseigenaren eenvoudig welke subsidie op hen van toepassing is. De regeling is nog niet bedoeld voor eigenaren van appartementen. De gemeente werkt voor hen aan een aparte regeling.

ISDE-regeling

De gemeentelijke subsidie kan gecombineerd worden met de landelijke ISDE-regeling voor isolatiemaatregelen. Inwoners die vragen hebben over isolatie kunnen langskomen bij het fysieke energiepunt in het stadhuis.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen