Eredivisie beachvolleybal in Hoefkwartier

Foto: Pixabay

Deze zomer is in het Hoefkwartier de eerste Amersfoortse Beachweek, van 2 tot en met 7 juli. In de nieuwste wijk van Amersfoort wordt een mini stadion aangelegd, met professionele wedstrijdvelden. Diverse organisaties bundelen hun kennis en enthousiasme voor strandsporten. In het slotweekend van de Beachweek is Amersfoort gaststad voor het BetCity Eredivisie Beach, waar zowel Nederlandse topspelers als veelbelovende talenten strijden om de overwinning.

Amersfoort staat bekend als een echte volleybalstad, met een grote groep actieve (beach)volleyballers en verenigingen. Beachweek Amersfoort combineert topsport en breedtesport, iedereen kan meedoen aan sport en spel op elk niveau.

Rondreizend Beachsportfestival

Het BetCity Eredivisie Beach is een rondreizend beachvolleybal evenement dat in verschillende steden in Nederland plaatsvindt. Gemeente Amersfoort nam het initiatief om dit jaar gaststad te zijn, in de nieuwste wijk Hoefkwartier. Sportworkx, organisator van de Eredivisie Beach, legt een officieel speelveld aan. Hier strijden teams niet alleen om podiumplekken en prijzengeld, maar ook om cruciale punten die nodig zijn voor kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap op het strand van Scheveningen.

Kom zelf ook in actie

Tijdens de Beachweek Amersfoort is er nog veel meer te beleven. Switch Volleybalvereniging en Sportivate organiseren toernooien op deze unieke locatie, zoals Switch Buurtbeach, Switch Jeugdbeach (12-17 jaar) en een bedrijvenavond.

Er zijn sporten om uit te proberen, spellen om te spelen én om naar te kijken. Naast beachvolleybal is er ook een veld voor panna en basketbal, er zijn schommels om de telefoon mee op te laden en je kunt meedoen aan cross net, spike ball of stoepranden. Voor de doorgewinterde beachvolleyballer of voor iemand die zin heeft in een leuke, zomerse en sportieve stranddag.

Unieke locatie: Hoefkwartier

In de komende jaren ontwikkelt Hoefkwartier zich van een kantoorgebied naar een levendig woon-werk- én leerkwartier. Er komt meer ruimte voor groen en water. Zelfs een nieuw park wordt aangelegd: het Hoefpark. Met plekken om te sporten en spelen en samen een terrasje te pakken. Ook nu kun je al wandelen en sporten in een groene buitenruimte.

Er worden ondertussen flink wat woningen bijgebouwd. Kantoren blijven voor een groot deel staan en er komt meer ruimte voor horeca. Ook komen er plekken bij om te (net)werken en studeren en is er ruimte voor een kleine supermarkt. Stap ook in de trein of op je fiets en start je zomer bij Beachweek Amersfoort in Hoefkwartier.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen