Nieuw raamkunstwerk boven ingang stadhuis

Foto:

De kunstenaar Joost Krijnen verbeeldt met zijn kunstwerk het coalitiethema ‘We doen het samen: goed samenspel en in gesprek’. Het hangt tot september boven de ingang van het stadhuis.

Tot september hangt het raamkunstwerk ‘Harmonieuze tuin in complementaire kleuren’ boven de ingang van het stadhuis. Het is de laatste uit een serie van 4 raamkunstwerken. Ieder kunstwerk verbeeldt een thema uit het coalitieakkoord. Kunstenaar Joost Krijnen laat je nadenken over het coalitiethema ‘We doen het samen: goed samenspel en in gesprek’.

Getekende levensvormen

Op de korte ramen staan dansende plantfiguren, getekend met complementaire kleuren. In de lange ramen lopen die kleuren in elkaar over. In het kunstwerk vind je tussen de begroeiing hier en daar een dier. Verschillende levensvormen werken samen in een harmonieus geheel.

Het werk van Krijnen gaat over tekenen, de betekenis ervan en het oprekken van de mogelijkheden van tekenen. Spontane lijnen worden gezichten en handen, snavels en maskers. In de zoektocht naar vormen vindt Krijnen voortdurend de gezichten van dieren, mensen en maskers.

Laatste kunstwerk in serie van 4

Onder begeleiding van curator Rianne Groen kwam de serie raamkunstwerken tot stand. Zij selecteerde de kunstenaars die door hun ogen de coalitiethema’s tot leven brachten in raamkunst.

Om kunst voor iedereen bereikbaar te maken wil Amersfoort meer street art en beeldende kunst in de openbare ruimte. De serie raamprojecten is een vorm van street art. Andere voorbeelden van street art zijn de diverse muurschilderingen in de fietsenstallingen binnenstad en muurschildering Piet Mondriaan aan de Balladelaan.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen