Aan de slag met Liendert

30 mei , 19:06 Gemeente
dsc5720 e1486072790331
Gemeente Amersfoort heeft speciale aandacht voor de wijk Liendert. Samen met inwoners, wijkprofessionals en ondernemers, wil de gemeente de wijk verbeteren en zorgen dat inwoners gezonder worden en meer kansen krijgen. In het programma Wij-Liendert staan de doelen en de nieuwe manier van werken. Er is nu een extra investering van 3 miljoen euro voorgesteld om aan de slag te gaan met de doelen en activiteiten van Wij-Liendert. In juni zijn er gesprekken in de wijk en iedereen kan tot 10 juli zijn mening (zienswijze) geven.

In gesprek met Liendert

Om te horen wat men van Wij-Liendert vindt, gaat de gemeente in juni extra vaak de wijk in.
“We willen inwoners en partners betrekken bij onderdelen van het plan. Het gaat tenslotte om het wij-gevoel in hun eigen wijk, dan is het mooi om samen aan de slag te gaan met onderwerpen als meer groen, minder armoede en meer werkgelegenheid. Tijdens deze bijeenkomsten laten we ook zien hoe een inwoner een formele mening kan geven, een zienswijze,” zegt wijkwethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh uit, die ook zelf aanwezig is bij een aantal van de bijeenkomsten.
  • Zaterdag 1 juni: 12.00 tot 14.30 uur tijdens een buurtactiviteit Liendert-Zuid
  • Maandag 17 juni: 14.30 tot 16.30 uur bij de Buitenkast Horsten
  • Zaterdag 22 juni: 13.00 tot 16.30 uur op het Wijkfestival Liendert-Rustenburg
  • Maandag 24 juni: van 19.00 - 21.00 uur, Zwembad Amerena, speciaal over vernieuwing openbare ruimte
  • Donderdag 27 juni: van 11.00- 13.00 uur, De Groene Stee
  • Dinsdag 2 juli: van 13.00- 15.00 uur, Projecthuis Madiba
Belangstellenden kunnen ook online reageren en een zienswijze geven via het formulier op www.amersfoort.nl/liendert . Het omgevingsprogramma, met een makkelijk leesbare samenvatting, liggen ook op het Stadhuis, De Groene Stee en Projecthuis Madiba ter inzage.

Wij-Liendert

Wij-Liendert is een tienjarig programma voor en met alle inwoners en ondernemers uit de wijk. Het doel is om meer kansen te bieden: meer kans op werk, betere scholing en minder armoede. Ook willen we meer en beter groen, passende woningen, winkels, scholen en buurtcentra. Om dit te bereiken, werken we anders en pakken we verschillende problemen tegelijk aan:
  • Meer groen: zorgt voor plekken om te bewegen en elkaar te ontmoeten. Het vermindert ook hitte, wateroverlast en zorgt voor meer biodiversiteit.
  • Investeren in bedrijven: zorgt voor meer werk voor jongeren, veiligheid en levendigheid.
  • Buurtbanen: zorgen voor meer werk, een betere toekomst en sterkere burenhulp.
Wij-Liendert baseert zich op onderzoek en ervaringen uit de wijk. De gemeente en de partners in de wijk pakken samen de achterliggende oorzaken van problemen aan en niet alleen symptomen. Daarover zijn we doorlopend in gesprek met elkaar en de bewoners.
Meer informatie op www.amersfoort.nl/liendert
Bron: gemeente Amersfoort