Doe mee aan activiteiten in de Week Zonder Afval

Foto: Publiek domein

Van 25 mei tot en met 2 juni 2024 is het de Week Zonder Afval. In deze week zijn er in Amersfoort allerlei workshops, zero waste tours en andere activiteiten voor jong en oud. Kom langs, doe mee en ontdek hoe je minder afval overhoudt. Ook voor kinderen zijn er activiteiten.

Samen met inwoners en ondernemers uit de stad organiseert de gemeente van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni 2024 allerlei activiteiten op verschillende plekken in Amersfoort. Ervaar zelf hoe je op een leuke en eenvoudige manier minder afval kunt overhouden.

Activiteiten voor jong en oud

Denk aan workshops compost maken, wasmiddel maken, houtbewerking en kennismaken met de naaimachine. Maar ook zero waste wandel- en fietstours, kledingruil, puzzeltochten, bingo, markten, repair café en nog veel meer. Natuurlijk zijn er ook voor kinderen activiteiten. Zo organiseert Huis Miereveld een speurtocht, een bingo en 2 workshops diadeem maken.

Zero Waste Winkeltours

In de Zero Waste Winkeltours krijg je tips over hoe je boodschappen doet met minder plastic. En ontdek je bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes. Er zijn 3 gratis Zero Waste Winkeltours: een wandelroute in Emiclaer en 2 fietsroutes, in Vathorst en in de binnenstad en Amersfoort Zuid. Na afloop krijg je een goodybag mee om kennis te maken met zero waste producten.

Wasbare luiers in een pashokje

Kom verschillende wasbare luiers bekijken, voelen en uitproberen op een pop. Experts van Lekker Broekie staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen. Zij delen ook kleurplaten uit voor kinderen. Het pashokje met wasbare luiers vind je op de warenmarkt op ’t Hof en in winkelcentrum Vathorst.

Agenda met alle activiteiten

Je vindt alle activiteiten, tijden en plaatsen van de Week Zonder Afval in de Agenda van de Week zonder afval. Soms is aanmelden nodig. Dat kan via de website.

Ook interessant

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen