Grote controle in de Isselt en op de weg

Foto: Gemeente Amersfoort

Bij een grote controle op dinsdag 14 mei in Amersfoort is illegale bewoning aangetroffen, is er opgetreden door de arbeidsinspectie en zijn er meerdere voertuigen in beslag genomen. Er waren standaard controles, maar er waren ook controles na signalen van criminaliteit.

De controle was een samenwerking tussen de Belastingdienst, arbeidsinspectie, politie en Gemeente Amersfoort. Naast controles van verschillende bedrijfslocaties in Amersfoort, was er ook een controle op voertuigen en inzittenden. Hierbij werd gebruik gemaakt van ANPR camera’s, die kentekens herkennen van voertuigen. Daarnaast reden er opvallende en onopvallende politievoertuigen rond die letten op signalen van criminaliteit.

Uiteindelijk werden 5 auto’s in beslag genomen. Er waren 2 aanhoudingen voor rijden onder invloed van drugs, er zijn meerdere bekeuringen gegeven voor verschillende verkeersovertredingen en er zijn een slagwapen en een steekwapen ingenomen. Op een bedrijfslocatie was er sprake van illegale bewoning en er waren verschillende vermoedelijke overtredingen vanuit de arbeidsinspectie.

Regelmatig controle op ondermijning

Burgemeester Lucas Bolsius laat weten dat deze controles hard nodig zijn, omdat ondermijning de samenleving in gevaar brengt.

“Criminelen misbruiken inwoners en bedrijven voor hun eigen winst en belang. Vaak worden mensen gedwongen tot deelname aan criminaliteit, maar ook bewoners in de wijken worden geconfronteerd met intimidatie en geweld. Alleen al het risico op brand of ontploffingen bij drugslabs of milieuvervuiling door dumpingen. Dit moeten we aanpakken. Daarom voeren we regelmatig grote controles uit, samen met partners met ieder hun eigen vakkennis op het gebied van ondermijning.” – Lucas Bolsius, burgemeester

Melden helpt

Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak wordt opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte inwoners. Daarom is het belangrijk om verontrustende, vreemde zaken te melden bij de politie. Anoniem melden kan ook, bij Meld Misdaad Anoniem, via 0800 7000 of via de website van Meld Misdaad Anoniem.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen