Zonnepact: coöperatie helpt bij meer zonnepanelen op bedrijven

Foto: Gemeente Amersfoort

Op 25 maart is het Zonnepact ondertekend. Hiermee wordt het voor eigenaren van bedrijfspanden makkelijker om zonnepanelen op hun dak te leggen. Inwoners profiteren hier ook van.

Voor ondernemers én inwoners

Eigenaren van bedrijfsdaken hebben niet altijd genoeg tijd en gelegenheid om zonnepanelen op hun dak te realiseren. Het Zonnepact moet dit makkelijker voor ze maken. Met het Zonnepact kunnen eigenaren (een deel van) hun dak beschikbaar stellen aan een energiecoöperatie. Die regelt alles: van constructieonderzoek tot verzekering en aanleg.

Zowel ondernemers als inwoners profiteren. Inwoners kunnen lid worden van de energiecoöperatie en zo meedelen in de opbrengst van de opwek van zonne-energie. Voor inwoners die zelf geen mogelijkheid hebben om zonnepanelen op hun woning te plaatsen kan dat extra interessant zijn.

Over het Zonnepact

Naast gemeente Amersfoort en energiecoöperatie Zon op Hoogland doen Frisia Zonnestroom, koepelorganisatie Energie van Utrecht en bedrijvenpark De Wieken mee. Ze worden gesteund door de Raad van Kerken. Lees meer op de pagina Energiecoöperaties helpen bij ontwikkeling zon op grote daken.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen