Nieuw raamkunstwerk boven ingang stadhuis

Foto: Gemeente Amersfoort

Tot en met half juni hangt het raamkunstwerk ‘Wait a minute, I am building my home’ boven de ingang van het stadhuis. Het is de 3de uit een serie van 4 raamkunstwerken. Ieder kunstwerk verbeeldt een thema uit het coalitieakkoord. Kunstenaar Pip Passchier laat je nadenken over het coalitiethema ‘Een thuis voor iedereen’. Ze stelt de vraag: ‘Wat heb je nodig om je thuis te voelen?’

Het thuisgevoel in Amersfoort

Het raamkunstwerk bestaat uit een serie samengestelde werken waarin verzamelde elementen worden samengevoegd tot een gelaagd geheel. De elementen uit de digitale collage zijn door Pip verzameld in Amersfoort, waar ze verschillende plekken in de stad onderzocht. Zo vind je tekeningen, foto’s, bouwtekeningen en andere elementen uit de openbare ruimte (zoals pleinen, objecten en speeltuinen) in het kunstwerk terug. Pip gaat met dit werk terug naar de basis van het thuisgevoel in Amersfoort. Ze onderzoekt wat je nodig hebt om je thuis te voelen, hoe de bouwplaats je thuis wordt en wat een thuis kan zijn buiten deze veilige gemetselde muren.

Eerder verbeelden kunstenaars Anouk van Zwieten en Sadik Kwaish Alfraji de coalitiethema’s ‘Goed leven binnen de grenzen van de aarde’ en ‘Welzijn en sociale rechtvaardigheid’. Voor het laatste thema ‘Goed samenspel en in gesprek’ heeft curator Rianne Groen Joost Krijnen geselecteerd.

Meer street art in Amersfoort

Om kunst voor iedereen bereikbaar te maken wil Amersfoort meer street art en beeldende kunst in de openbare ruimte. De serie raamprojecten is een vorm van street art. Andere voorbeelden van street art zijn de diverse muurschilderingen in de fietsenstallingen binnenstad en muurschildering Piet Mondriaan aan de Balladelaan.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen