Gestolen goederen aangetroffen bij controle op de Isselt

Foto: Gemeente Amersfoort

Bij een controle op bedrijventerrein de Isselt zijn bij twee bedrijven gestolen goederen in beslag genomen. De controle werd uitgevoerd door Gemeente Amersfoort, de politie, RDW, Belastingdienst en het LIV (Landelijk Intelligence en experticecentrum Voertuigcriminaliteit).

Gestolen goederen

Bij de twee bedrijven werd een grote hoeveelheid auto onderdelen aangetroffen die van diefstal afkomstig lijken te zijn. In totaal twee vrachtwagenladingen vol auto-onderdelen werden in beslag genomen. Ook is een gestolen Audi in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de onderdelen en eventuele betrokkenen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Melden is belangrijk!

Bedrijventerreinen zijn vanwege verschillende factoren interessant voor criminelen. Er zijn opslaglocaties en bedrijventerreinen liggen vaak wat afgelegen. De gemeente vindt het daarom belangrijk om regelmatig controles uit te voeren. Dat gebeurt op willekeurige basis of op basis van informatie.

Gemeente, politie en partners trekken samen op om criminaliteit tegen te gaan en een gezond ondernemersklimaat te bevorderen. Jij kan ook helpen. Zie je iets vreemds? Meld dit dan, via 0900-8844 of MeldMisdaadAnoniem.nl. Bij spoed bel dan altijd 112.

Twijfel over aankoop? Let op!

Je bent ook strafbaar als je gestolen spullen koopt. Controleer daarom vóór een aankoop op www.stopheling.nl of een auto-onderdeel, fiets, telefoon of computer als gesloten geregistreerd staat. Staat een product op deze website, koop het dan niet en meld het direct bij de politie.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen