Locoburgemeester Astrid Janssen bezoekt 60-jarig bruidspaar Van der Horst – Haanstra

Foto: Gemeente Amersfoort

Op maandag 29 januari 2024 is het echtpaar van der Horst – Haanstra 60 jaar getrouwd. Locoburgemeester Astrid Janssen bracht hen een felicitatiebezoek

Hans en Finy hebben elkaar op 30 maart 1959 ontmoet tijdens een dansavond in Dieverbrug. Meneer bracht mevrouw op de fiets naar huis in Smilde – 14 kilometer verderop, waarna hij zelf nog door moest fietsen naar Oosterwolde, nog eens 14 kilometer. Die avond sloeg de vonk over.

Het duurde nog even voordat ze konden trouwen want ook toen was er sprake van woningnood.

Dankzij zijn baan bij Bouwfonds kan het echtpaar een mooie woning in Assen kopen, waar de oudste dochter Jeannet wordt geboren. Wanneer Bouwfonds verhuist naar Hoevelaken verhuist het echtpaar mee, alhoewel dit een moeilijke beslissing was vanwege het achterlaten van familie en vrienden in het hoge noorden.

In Hoevelaken wordt de tweede dochter, Claudia, geboren. In Hoevelaken verhuist het gezin nog twee keer en mevrouw accepteert een baan in de bibliotheek in Hoevelaken.

In 2021 wordt het huis te groot en verhuist het echtpaar naar Amersfoort waar ze nu genieten van hun mooie appartement met uitzicht op de Stadstuin.

Meneer van der Horst geniet al 45 jaar van het werken in een volkstuin. Daarnaast was hij jarenlang lid van Tafeltennis vereniging De Belleman. Mevrouw van der Horst was een actief lid van de Plattelandsvrouwen Hoevelaken. Samen maken ze nog steeds mooie reizen, vroeger met de caravan, tegenwoordig met het vliegtuig naar warmere oorden.

Het echtpaar zal hun jubileum vieren samen met de dochters, schoonzoons en kleinkinderen met een middagje jeu de boulen en een lekker etentje om te genieten van elkaars gezelschap.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen