Bijeenkomst over afval en grondstoffen

Foto: Gemeente Amersfoort

Amersfoort wordt een afvalloze stad. Dat bereiken we onder andere door ons afval nóg beter te scheiden en het verminderen van huishoudelijk (rest)afval. Maar daarvoor is een andere kijk op en ander gebruik van grondstoffen nodig. Praat 25 januari mee over extra projecten en maatregelen die nodig zijn om dez doelen te halen!

In 2040 wil Amersfoort een ‘afvalloze stad’ zijn voor huishoudelijk afval, waar afval grondstof is voor nieuwe producten. Restafval bestaat dan bijna niet meer. Dit is een doel waar de gemeente niet alleen of direct invloed op heeft. Dat bereiken we alleen met elkaar.

Op weg naar minder huishoudelijk afval

Gemeente Amersfoort werkt momenteel aan een nieuwe langetermijnvisie voor huishoudelijk afval en grondstoffen. De nieuwe visie heet: ‘Deelomgevingsprogramma Afval en Grondstoffen / Op weg naar minder huishoudelijk afval in 2040’.

Naast doelen, informatie over beleid en ontwikkelingen maakt de gemeente ook een lijst met projecten en maatregelen die de komende jaren uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld extra zwerfafvalprojecten, herbruikbare luiers en het composteren van groente-, fruit- en tuinafval (gft) aan huis.

Praat mee!

Gemeente Amersfoort is benieuwd of je wilt meedoen aan die projecten. En misschien heb je goede ideeën? Als inwoner weet je zelf het beste waar jij behoefte aan hebt om zo min mogelijk restafval aan te bieden. We horen het graag!
Je kunt dit in een gesprek met een aantal adviseurs op het gebied van afval en grondstoffen van de gemeente aangeven.

Ja, ik kom ook!

Denk en praat op donderdag 25 januari mee over een stad op weg naar minder huishoudelijk afval in 2040.

Waar: Het Groene Huis
Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Tijd: Welkom vanaf 18.30 uur. Programma van 19.00 tot 21.00 uur.
Aanmelden: Meld je vóór 23 januari aan via het aanmeldformulier.

Online vragenformulier

Kun je niet op 25 januari, maar wil je toch jouw mening geven of ideeën met ons delen over dit onderwerp? Vul dan het online vragenformulier in.

Bron: Gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen