Burgemeester bezoekt 65-jarig bruidspaar Van der Heijden – Wijnands

Foto: Gemeente Amersfoort

Op zaterdag 6 januari 2024 is het echtpaar Van der Heijden – Wijnands 65 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht hen een felicitatiebezoek op maandag 8 januari.

Het bruidspaar, Herman en Joke, ontmoette elkaar in 1952 bij het gemengde Bruckner koor van de Parochie ’t Zand in Amersfoort. In die tijd werden de meisjes nog naar huis gebracht en daar kwamen vaak verkeringen van.

Na zeven jaar verkering en sparen voor de uitzet zijn ze getrouwd en na lang zoeken kreeg het echtpaar eindelijk een bovenwoning.
Mevrouw Van der Heijden werkte tot de geboorte van de eerste dochter als verkoopster in verschillende winkels in Amersfoort. De heer Van der Heijden heeft altijd in de technische branche gewerkt; eerst bij Bronswerk in de Eemstraat op de afdeling warmtetechniek. Later ook bij EM Jaarsma in Hilversum, dat later overging in Wolter&Dros. De heer Van der Heijden heeft daar met veel plezier als technicus en tekenaar gewerkt en heeft meegewerkt aan mooie grote projecten zoals het World Trade Center in Amsterdam. Daarnaast was de heer Van der Heijden negen jaar lang lid van de OR.

In het huwelijk werden vier kinderen geboren, allemaal meiden. Ook de zes kleinkinderen zijn allemaal meisjes.

Mevrouw Van der Heijden deed vroeger aan turnen en was lid van de scouting. Als coupeuse heeft ze veel kleding zelf gemaakt. Ook de heer Van der Heijden was actief op allerlei fronten; met collega’s werd er gevist en gevolleybald.

De beide echtelieden hebben zich ook altijd ingezet als vrijwilliger; mevrouw Van der Heijden is 25 jaar lang penningmeester geweest van het gemengd zangkoor R.K. Heilig Kruiskerk, waar ze in totaal 40 jaar lid was. De heer Van der Heijden had een lange carrière in de scouting en was daar ook 25 jaar penningmeester. Vanaf zijn 24e was de heer Van der Heijden lid van de vakbond St. Bernulfus, vakbond van Technici, hij heeft totaal 18 jaar in besturen gezeten: 5 jaar plaatselijke Centrale NKV Amersfoort, daarna 13 jaar bij Bernulfus, nu de Unie. Daarnaast was hij bestuurslid van de RK begraafplaats en de bewonerscommissie Liendert Zuid.

De heer Van der Heijden is op zijn 88e nog steeds actief in de tuin en doet bijna alles op de fiets. Mevrouw Van der Heijden is vanwege een aanrijding in 2011 niet meer zo mobiel. Ze heeft lang moeten revalideren en in het huis waar ze al 57 jaar met plezier wonen zijn voorzieningen voor haar aangebracht. Ze maakt graag de puzzels uit de krant, houdt goed contact met de familie en gaat twee keer per week naar de dagbesteding in de Koperwiek.

Zij vieren hun huwelijksjubileum op 6 januari thuis met familie en vrienden en hopen later in het jaar nog een kleine activiteit te doen in Woudenberg.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen