Kerstboominzameling 12 en 13 januari

Foto: Gemeente Amersfoort

Wil je na de feestdagen van jouw kerstboom af? Breng de boom dan op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari naar een inzamelplek in de buurt. Of geef je kerstboom binnenkort mee aan kinderen die kerstbomen ophalen.

Van de kerstbomen wordt compost en houtsnippers voor in het park of het bos gemaakt. Daarom is het belangrijk dat de emmer, pot, standaard en kerstversiering uit de boom zijn.

Inzamelplek in je wijk

Je kunt jouw kerstboom inleveren op een plek bij jou in de buurt. Op www.amersfoort.nl/kerstbomen zie je welke plek het dichtst bij jou in de buurt is. Op de plek staat een hek met daarop een afbeelding van kerstbomen.

Poster: Mijn kerstboom mag je ook meenemen

Mogen kinderen jouw kerstboom ook meenemen? Op woensdag 3 en 10 januari vind je in De Stad Amersfoort (Stadsberichten) een poster die je achter jouw raam kunt hangen. Als je dat doet, weten kinderen dat ze jouw kerstboom mee mogen nemen. Een poster voor je raam is alleen geen garantie dat iemand je kerstboom meeneemt. Je kunt hem dan alsnog naar de inzamelplek brengen op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari.

Kinderen verdienen 50 cent per kerstboom

Kinderen kunnen 50 cent per kerstboom verdienen door 20 of meer kerstbomen op te halen. Doet jouw (klein)kind mee? Stapel de opgehaalde kerstbomen op bij je huis of in de buurt van je huis. Meld de kerstbomen vóór donderdag 11 januari 12.00 uur aan via www.amersfoort.nl/kerstbomen. Vul daar ook een bankrekeningnummer in en omschrijf de plek waar de kerstbomen liggen. ROVA haalt de kerstbomen zaterdagochtend 13 januari bij je op. Gemeente Amersfoort betaalt 50 cent per kerstboom op het bankrekeningnummer dat je hebt ingevuld.

Liever voor of na 13 januari je kerstboom weg?

Natuurlijk kun je je kerstboom met kluit ook een plek geven in de tuin. Of je kunt hem klein knippen voor de gft-container of de composthoop. Takken uit de boom kun je ook gebruiken om dieren een schuilplek te geven in de tuin.

Je kunt je kerstboom ook altijd gratis inleveren bij het milieubrengstation van ROVA op Nijverheidsweg-Noord 35.
Openingstijden vind je op de website van ROVA: www.rova.nl.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen