Jury kiest winnaars ontwerpwedstrijd hinkelbaan tegen eenzaamheid

Foto: Gemeente Amersfoort

De winnaars van de ontwerpwedstrijd voor de hinkelbaan tegen eenzaamheid zijn bekend. De jury koos tien tekeningen uit die op een tegel in de hinkelbaan komen. De andere inzendingen gebruikt de kinderraad om activiteiten te bedenken die kinderen kunnen gebruiken om vrienden van elkaar te worden.

De wedstrijd werd eerder dit jaar bedacht door kinderburgemeester Lynn Verhoeven en de kinderraad. Ze vroegen kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van Amersfoortse basisscholen een ontwerp te maken van een stoeptegel voor een hinkelbaan tegen eenzaamheid. Op een hinkelbaan maak je namelijk sprongen. En dat is wat de kinderraad graag wilde doen; sprongen maken tegen eenzaamheid. Door tips en activiteiten te bedenken die helpen vrienden te maken en naar elkaar om te zien. Het was (en is) ook de droom van de kinderburgemeester om eenzame kinderen te helpen. De actie stond in het kader van de Week tegen Eenzaamheid (28 september tot en met 4 oktober).

125 ontwerpen

Er deden heel veel kinderen mee. In totaal werden er 125 ontwerpen opgestuurd. Een speciale jury heeft alle ontwerpen bekeken. Die jury bestond uit burgemeester Lucas Bolsius, wethouder van gezondheid Micheline Paffen-Zeenni en Tian Erkens, de voorzitter van de jongerenraad. Ze kozen uiteindelijk tien ontwerpen uit die in de hinkelbaan komen. Alle andere ontwerpen gebruikt de kinderraad om tien activiteiten te bedenken die je kunt gebruiken om vrienden van elkaar te worden.

De winnaars

De tien (eigenlijk elf) winnaars van de ontwerpwedstrijd zijn Lina (basisschool Vlinderslag), Arshida, Imke, Marit en Mark (De Regenboog), Leyla en Kyra (De Achtbaan), Fien en Cennet (Caeciliaschool), Elise en Naomi (Berkenschool). Het aantal van elf winnaars komt doordat Fien en Cennet samen een ontwerp maakten. Alle ontwerpen worden binnenkort met een speciale techniek op een stoeptegel gedrukt. De tien ontwerpen vormen dan samen de hinkelbaan. Zodra de locatie van de hinkelbaan bekend is, zal die worden bekendgemaakt.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen