Nieuwe locatie voor voedsel-, kleding- en speelgoedbank

Foto: Pixabay

De Amersfoortse sociale banken verhuizen naar de Amsterdamseweg 153. Naar verwachting opent het nieuwe pand haar deuren voor de zomer 2024. Inwoners met een laag inkomen kunnen hier terecht voor voedselpakketten, kleding, en speelgoed. En het aanvragen van financiële regelingen, advies en hulp bij geldzorgen.

Nadya Aboyaakoub-Akkouh, wethouder Werk, inkomen en armoedebeleid: “In armoede leven wil niemand. Als je dat wel overkomt dan wil je alle hulp krijgen om uit de armoede te komen, maar liever nog armoede te voorkomen. Dat je dan terecht kunt bij de gemeente of andere organisaties in de stad is enorm belangrijk. De sociale banken zijn een belangrijk vangnet voor onze inwoners. De vrijwilligers die hier werken maken echt het verschil in het leven van mensen. Het is daarom goed dat de Sociale banken voor langere tijd weer een plek in onze stad hebben.”

Arie de Vries, voorzitter van de gezamenlijke Sociale banken: “Wij zijn blij dat we, samen met de gemeente, een goed en betaalbaar pand gevonden hebben. Het pand is wel kleiner waardoor het verstrekken van kleding anders wordt georganiseerd. Maar zoals mensen van ons gewend zijn, blijven we voedsel, speelgoed en kleding in één gebouw aanbieden. Met financiële steun van de gemeente maken we het gebouw hiervoor geschikt. Dat is fijn, maar we zoeken ook andere fondsen om te doen wat nodig is om de komende 10 jaar of nog langer vooruit te kunnen.”

Tot 1 juli

De Amersfoortse Sociale Banken, bestaande uit de Voedselbank, Kledingbank en Speelgoedbank kunnen tot uiterlijk 1 juli 2024 op de huidige locatie aan de Argonweg 10 blijven. Hierna komt er op deze locatie een laadstation voor elektrische streek- en stadsbussen. De eigenaar RWA/Amfors verkocht het gebouw aan Provincie Utrecht

Samen tegen armoede

Het subsidiëren van de sociale banken is onderdeel van het armoedebeleid van de gemeente. De gemeente werkt met organisaties in de stad in het netwerk Samen tegen Armoede. Samen zetten zij zich in voor inwoners met lage inkomens en het bestrijden van armoede. Op www.geldcheck033.nl(link is extern) staan alle regelingen.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen