Burgemeester Lucas Bolsius bezoekt 60-jarig bruidspaar Gerfin – Beerens

Foto: Gemeente Amersfoort

Op maandag 18 december 2023 is het echtpaar Gerfin-Beerens 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht hen een felicitatiebezoek.

Het bruidspaar ontmoette elkaar in maart 1962 in Rotterdam-Zuid, waar ze beiden optraden op een culturele avond. De heer mocht mevrouw thuisbrengen op haar Solex en er zelfs mee doorrijden naar zijn logeeradres, als hij de Solex maar wel terug zou brengen.

De heer en mevrouw Gerfin- Beerens zijn geboren in Den Haag en in Rotterdam. Meneer werkte in het (speciaal) onderwijs en haalde verschillende diploma’s en aktes. Mevrouw werkte op een scheepvaartkantoor.

Van 1968 tot 1974 woont het gezin op Aruba; er zijn dan inmiddels twee kinderen, de derde wordt op Aruba geboren. De heer Gerfin speelt er onder regie van Piet Kamerman en Dolf de Vries in diverse toneelstukken.

Ook bij terugkeer in Nederland blijft meneer Gerfin actief als leraar in het speciaal onderwijs en later als directeur op een school voor praktijkonderwijs in IJsselstein. Mevrouw Gerfin-Beerens zorgt voor het gezin, werkt bij een makelaar en helpt op de basisschool.

Als meneer tegen zijn zin in 2005 met pensioen gaat, verhuist het echtpaar van Nieuwegein naar Hoogland. Mevrouw werkt nog (parttime) door tot 2009.

Ze zijn allebei zeer actief geweest en beoefenden samen vele sporten zoals duiken, snorkelen, zeilen en tennis. Van 1987 tot 2021 maakten ze verre kampeer-reizen op de motor, door Europa, Mexico en de Verenigde Staten. Nu squasht en tafeltennist meneer nog wekelijks, terwijl mevrouw actief is met aqua-fit en 60+ fitness. Daarnaast doet de heer Gerfin aan gitaarspelen, zingen, lezen, tekenen en (portret)schilderen. Hij schreef en illustreerde een kinderboekje en schrijft nu een boek voor jongeren.

Mevrouw Gerfin-Beerens doet vrijwilligerswerk voor de KBO en fietst en puzzelt graag. Ze zijn gezond en hebben drie kinderen, vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Het bruidspaar heeft hun 60-jarig jubileum gevierd door een dag te gaan zeilen op een tjalk vanuit Muiden, samen met hun kinderen en kleinkinderen.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen