Laat je stem horen!

Foto: Gemeente Amersfoort

Vandaag kan er in Amersfoort gestemd worden voor de Tweede Kamer en voor het Raadgevend Referendum parkeren.

Stembureaus per wijk

Met jouw stempas mag je bij elk stembureau binnen de gemeente Amersfoort stemmen. Bekijk het overzicht van alle stemlocaties in Amersfoort. Bijna alle stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur.
Met een stempas voor de Tweede Kamer verkiezingen kun je alleen stemmen in jouw eigen woonplaats. Kom je niet uit Amersfoort maar wil je hier toch stemmen? Dan kan dat alleen als je je stempas in je (oude) woongemeente heb laten omzetten in een kiezerspas.Met een kiezerspas kun je in iedere gemeente in Nederland stemmen.

Voor het Raadgevend Referendum parkeren mogen alleen inwoners van Amersfoort stemmen die op 9 oktober ingeschreven stonden in Amersfoort. Over het referendum vind je hier meer informatie.

Extra toegankelijke stembureaus

Bijna alle stembureaus in Amersfoort zijn voor iedereen goed bereikbaar en toegankelijk voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel of voor mensen die slecht ter been zijn. Daarbij nemen we verschillende maatregelen om het stemproces makkelijker te maken voor mensen met een beperking.

De extra toegankelijke stembureau locaties, waar volledig zelfstandig gestemd kan worden, zijn:

  • Sint Joriskerk 1, Hof 1
  • De Veerensmederij (Holland Opera) Soesterweg 330
  • Kerkgebouw de Bron, Vogelplein 1
  • Leger des Heils, Albert Schweitzersingel 69
  • Hart van Vathorst 1, Angelinapolder 3

Alle extra toegankelijke stembureaus zijn open van 7.30 tot 21.00 uur.

Verkiezingsuitslag

De verkiezingsuitslag voor de Tweede Kamer wordt vrijdag 24 november vastgesteld door het Gemeentelijk Stembureau van Amersfoort.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen