Berenspeelplek aan Orion in De Koppel feestelijk heropend

De kinderburgemeester opende samen met andere kinderen de berenspeelplek
De kinderburgemeester opende samen met andere kinderen de berenspeelplek
Foto: Simon Lamme/Gemeente Amersfoort

Kinderburgemeester Lynn Verhoeven, kinderen uit de buurt en kinderen van het kinderpanel van Dierenpark Amersfoort namen feestelijk de opgeknapte speelplek aan Orion/Noorderkroon in gebruik.

Kinderburgemeester Lynn Verhoeven, kinderen uit de buurt en kinderen van het kinderpanel van Dierenpark Amersfoort namen feestelijk de opgeknapte speelplek aan Orion/Noorderkroon in gebruik. Een kunstenaar maakte uit een dikke boomstam een mooi berenkunstwerk.

Idee uit de buurt

Bewoners in de buurt van Orion wilden de speeltuin aantrekkelijker maken. Martine Fledderus, één van de drie initiatiefnemers zocht twee jaar geleden contact met de gemeente. De bewoners organiseerden een inloop en haalden zo bij 50 ouders en kinderen ideeën op. In samenwerking met de gemeente en een ontwerper is het speelveld nu omgetoverd tot een fijne plek. Martine: “Nu kunnen de kinderen vanuit school lekker dichtbij spelen in een groene omgeving. Buurtgenoten kunnen elkaar ontmoeten. Als we elkaar kennen ontstaat er meer verbinding.”

Sluiting jubileumjaar Dierenpark Amersfoort

De heropening is bewust op 15 november gepland. Het is de nationale boomfeestdag. In het plan zijn 16 bomen geplant. Met de aanplant van de 16e boom en het planten van bolletjes eronder hebben de buurtkinderen,  de kinderen van het kinderpanel van het dierenpark en de kinderburgemeester Lynn Verhoeven deze dag gemarkeerd. Dierenpark Amersfoort bestaat dit jaar 75 jaar en sloot met de schenking van deze ‘jubileumboom’ voor deze speelplek het feestjaar af.

Berenspeeltuin

De speelplek ligt in de wijk met namen uit het sterrenstelsel. Met de komst van het berenkunstwerk als markeringspunt, de namen Grote Beer en Kleine Beer in de straten heeft nu ook de speelplek een naam gekregen: de Berenspeeltuin.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen