Amersfoortse kindervragenuur: 21 november 2023

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De gemeenteraad van Amersfoort organiseert op 21 november 2023 weer het kindervragenuur van Amersfoort! Van 17.00 uur tot 18.00 uur nemen kinderen uit verschillende wijken van de stad in de Raadzaal de gemeenteraad over.

Speciale rechten

Elk jaar wordt op 20 november de Dag van de Rechten van het Kind gehouden. Een dag waarop in de hele wereld gevierd wordt dat kinderen speciale rechten hebben. Dat viert de Amersfoortse gemeenteraad op dinsdag 21 november 2023 weer in Amersfoort met het kindervragenuur. De gemeenteraad van Amersfoort vindt het belangrijk om kinderen vroeg te betrekken bij wat er gebeurt in de stad. Dat er naar kinderen geluisterd wordt.

Kinderburgemeester

Kinderen van 10 tot 12 jaar krijgen de unieke kans om naar het stadhuis te komen, op de zetels van raadsleden te zitten en vragen te stellen aan de burgemeester, wethouders en raadsleden over onderwerpen die hen bezighouden. Vragen die betrekking hebben op Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen. De voorzitter van de raad, burgemeester Lucas Bolsius, gaat het kindervragenuur voorzitten. Hij wordt deze keer bijgestaan door kinderburgemeester Lynn Verhoeven.

Kindervragenuur volgen

Het kindervragenuur wordt op 21 november live uitgezonden via het YouTube-kanaal van de gemeenteraad: youtube.com/raadamersfoort.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen