Grote controle op ondermijning in de Isselt

Foto: Politie.nl

Als onderdeel van de aanpak tegen ondermijnende criminaliteit, voerde Gemeente Amersfoort gisteren een grote controle uit op bedrijventerrein De Isselt. Er waren reguliere controles, maar ook controles na signalen van ondermijnende criminaliteit. Bij de controle werden drie personen aangehouden, 16 voertuigen in beslaggenomen en meerdere bekeuringen uitgeschreven.

De controle werd uitgevoerd door Gemeente Amersfoort, samen met de politie, Douane, Belastingdienst, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en uitkeringsinstantie UWV, in het kader van de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

In totaal zijn 5 bedrijven gecontroleerd. Hierbij is onder andere illegale bewoning geconstateerd, zijn er meerdere processen-verbaal aangezegd voor het overtreden van de milieuwetgeving en is er een onderzoek gestart naar uitkeringsfraude. Door de controles is de informatiepositie van Gemeente Amersfoort en de politie versterkt.

Controleplaats

Behalve bedrijven controleerden politie, Belastingdienst en Douane ook voertuigen en de inzittenden op een controleplaats. Dit gebeurde met behulp van motorrijders van de politie en zogenoemde ANPR-camera’s. Deze camera’s herkennen kentekens van voertuigen.

De politie heeft op de controleplaats drie personen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en rijden met ingevorderd rijbewijs. Daarnaast heeft de politie een illegaal voertuig in beslaggenomen en een voertuig buitengebruik gesteld. Ook zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor forse verkeersovertredingen.

Door de Belastingdienst werd er in totaal 885.000 euro aan schulden gesignaleerd. Hiervan is 64.000 euro direct geïnd, is er op 15 voertuigen beslag gelegd en zijn 9 voertuigen door de Belastingdienst afgesleept.

Melden heeft zin

Het doel van deze grote controles is om het ondermijnende karakter van zware criminaliteit aan te pakken, zoals drugshandel, wapenbezit, uitkerings- en belastingfraude of een inkomen uit criminele activiteiten. Meldingen uit de buurt en een brede samenwerking tussen politie, gemeente en andere veiligheidsorganisaties zorgen voor snellere en betere acties bij signalen van ondermijnende criminaliteit.

Signaleren en melden!

Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit dus zeer belangrijk. Buurtbewoners en ondernemers kennen hun omgeving het beste. Daarom is het belangrijk om verontrustende, vreemde zaken te melden bij de politie. Anoniem melden kan ook bij Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen