Blijk van Waardering voor mantelzorg beschikbaar

Foto: Gemeente Amersfoort

Het is weer mogelijk om een geldbedrag aan te vragen als Blijk van Waardering voor een mantelzorger. Een zorgontvanger of een mantelzorger kan deze tot 1 maart 2024 aanvragen voor de mantelzorger. Hiermee wil de gemeente mantelzorgers bedanken voor hun inzet. Het is heel wat om onbetaald en in eigen tijd voor een ander te zorgen en dat waardeert Amersfoort.

Op de webpagina Blijk van Waardering lees je hoe je het geld aanvraagt en wat de voorwaarden precies zijn. Zo is de Blijk van Waardering bijvoorbeeld bedoeld voor een mantelzorger die minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg heeft verleend aan iemand in Amersfoort. Het gaat om een geldbedrag van €125,-.

Wacht niet te lang

Let op: wacht niet te lang met aanvragen. Als het maximumaantal van 2900 aanvragers is bereikt, is aanvragen niet meer mogelijk.

Hulp nodig bij aanvraag

Heb je hulp nodig bij de aanvraag? Loop gerust binnen in één van de informatiewinkels van Indebuurt033 en maak een afspraak. Kijk op www.indebuurt033.nl/informatiewinkels waar ze zijn of bel Indebuurt033 via 033 204 8677.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen