Flesjes en blikjes in statiegeldrekje zijn zakgeld voor een ander

Foto: Gemeente Amersfoort

Op het Stationsplein in Amersfoort kun je voortaan drinkflesjes en -blikjes kwijt in de nieuwe statiegeldrekjes aan de afvalbakken. Iedereen die wat extra zakgeld nodig heeft, kan de flesjes en blikjes meenemen en bij een supermarkt inleveren voor statiegeld. Zo houden we flesjes en blikjes uit het (zwerf)afval en doneren we statiegeld aan een ander.

Heb je wat te drinken gekocht tijdens je reis of op het station en wil je makkelijk van je flesje of blikje af? Weggooien is zonde, want er zit 15 cent statiegeld op flesjes en blikjes en flesjes en blikjes zijn recyclebaar. Daarom kunnen bezoekers van het Stationsplein in Amersfoort flesjes en blikjes in een van de nieuwe statiegeldrekjes zetten. De statiegeldrekjes zitten vast aan de afvalbakken die buiten op het plein staan.

Voordelen van statiegeldrekjes

Wethouder Johnas van Lammeren over de nieuwe statiegeldrekjes: “We willen ervaring opdoen met de statiegeldrekjes. Als ze goed gebruikt worden komen flesjes en blikjes niet bij het restafval en belanden ze niet als zwerfafval op straat. Dat zorgt er weer voor dat afvalbakken minder snel vol raken én dat je ook nog eens statiegeld aan een ander kunt doneren. Als de statiegeldrekjes op het Stationsplein goed gebruikt worden, kijken we of de rekjes ook geschikt zijn voor andere plekken in de stad.”

Bron gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen