Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Houtveen – van der Heiden

Foto: Gemeente Amersfoort

Op woensdag 18 oktober 2023 is het echtpaar Houtveen – van der Heiden 60 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht hen een felicitatiebezoek.

Bruidspaar van de Week in 1963

Volgens de familie ‘komt van een bruiloft een bruiloft’. Het bruidspaar ontmoette elkaar namelijk omstreeks 1961, via de oudste zus van mevrouw Houtveen die met de oudste broer van de heer Houtveen is getrouwd. Enkele jaren later trouwden zij op 18 oktober 1963 en werden ze Bruidspaar van de Week in de maand oktober. Dit stond met foto in de krant.

Geboren en getogen Amersfoorters

De heer en mevrouw Houtveen zijn geboren en getogen Amersfoorters. De heer Houtveen is bij bouwbedrijf Van Zwol begonnen als metselaar. Na 20 jaar heeft hij zich omgeschoold naar kraanmachinist. Dit heeft hij tot aan zijn pensioen gedaan.

Mevrouw Houtveen-van der Heiden werkte in een familie als kindermeisje. Ze is daarna aan het werk gegaan in de keuken van het (voormalige) Elisabeth ziekenhuis. Ze sloot haar carrière af bij Garagebedrijf Van Keulen als receptioniste.

Inmiddels 3 kleinkinderen en 1 achterkleinzoon

In het huwelijk werden een zoon en een dochter geboren. Het bruidspaar heeft inmiddels 3 kleinkinderen en 1 achterkleinzoon.

De heer Houtveen was vroeger een fervent accordeonspeler en doet dit nog graag. Ook bezocht en volgde hij graag motorcross wedstrijden. Nu klust hij graag in het appartementencomplex. Mevrouw mocht vroeger graag zwemmen. Nu legt ze graag een kaartje bij het klaverjassen en leest ze graag. Samen bezoeken ze graag de sauna.

Zij vieren hun huwelijksjubileum met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind. Daarna volgt er nog een feest voor familie en vrienden.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen