Hoe gaat het met de totale woningbouwopgave in Amersfoort?

Foto: Gemeente Amersfoort

In het eerste halfjaar van 2023 zijn er in Amersfoort 389 nieuwe woningen bijgekomen. Dat staat in de halfjaarlijkse voortgangsrapportage waarmee de stad en de gemeenteraad worden geïnformeerd over de woningbouwopgave.

In het Deltaplan Wonen is de ambitie uitgesproken om jaarlijks 1.000 woningen in Amersfoort bij te bouwen, om de woningnood tegen te gaan. De kans is aanwezig dat we deze ambitie in 2023 en 2024 helaas niet halen. Na de stijgende lijn in 2020 en 2021 is er een lastigere periode aangebroken. Dit komt bijvoorbeeld door de huidige economische situatie, denk aan hoge bouwkosten, energiekosten, inflatie en hogere hypotheekrente.

Versnellen door samenwerking en flexwoningen

Om die reden is het belangrijk om ons volop in te blijven zetten om verdere vertraging in de woningbouwopgave te voorkomen. Dit doen we door gebruik te maken van financiële middelen die de provincie en Rijksoverheid beschikbaar stellen, de samenwerking met corporaties en marktpartijen nog meer op te zoeken, knelpunten samen met andere overheden aan te pakken en op korte termijn flexwoningen te realiseren.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen