Bhalotrapad in Kattenbroek ter ere van stedenbouwkundige

Foto: Gemeente Amersfoort

Amersfoort is een nieuwe straatnaam rijker: het Bhalotrapad. Het is een wandel- en fietspad dat de wijken Zielhorst en Kattenbroek verbindt met een brug over de vijver Kattenbroek. Deze heette voorheen De Oversteek. Op 3 juli is de nieuwe naam onthuld in aanwezigheid van familieleden van de in 2022 overleden Ashok Bhalotra.

Burgemeester Lucas Bolsius: “De naam Bhalotra is onlosmakelijk verbonden met de wijk Kattenbroek in Amersfoort. Hij kreeg internationale aandacht met zijn destijds opvallende ontwerpen. Heel divers, origineel en tot de verbeelding sprekend. Vanuit de hele wereld kwamen mensen de Amersfoortse wijk bezoeken. Om de herinnering aan Bhalotra levend te houden hebben we een centrale route in de wijk vernoemd. Zo vereeuwigen wij op een zichtbare manier zijn stempel als stedenbouwkundige met een grote invloed op de totstandkoming van de wijk Kattenbroek.”

Stedenbouwkundigen

De naam Bhalotrapad past qua thematiek van straatnaamgeving goed bij de gekozen locatie. Het Bhalotrapad sluit namelijk aan de oostkant aan op een deel van Zielhorst wat naar stedenbouwkundigen is vernoemd, zoals Van Eesteren, Berlage en Granpré Molière.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen