Asbest gevonden in appartementengebouw Verdiweg

Foto: Gemeente Amersfoort

In het appartementengebouw aan de Verdiweg 61-179 wordt asbest verwijderd. Bij een controle in één appartement is de verwijdering niet goed uitgevoerd.

Het asbest bevindt zich in de cv-ruimte naast de voordeur van het appartement. Asbest kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid bij een langere periode van blootstelling. Daarom worden op zeer korte termijn alle appartementen onderzocht en wordt het aanwezige asbest opgeruimd. Bewoners krijgen het advies om hun cv-ruimte dicht te laten.

Wat betekent dit?

Bewoners hoeven hun woning niet te verlaten. Mensen die niet in hun appartement willen blijven, adviseren we om te logeren bij vrienden of familie. Lukt dat niet, dan helpt de gemeente Amersfoort bij het vinden van een tijdelijk verblijf.

Informatiebrief

De gemeente heeft een informatiebrief huis-aan-huis verspreid en waar mogelijk persoonlijk overhandigd. Zo kunnen gelijk vragen worden beantwoord. Bewoners die niet thuis waren, hebben de brief in de bus ontvangen of hebben het bericht bij de ingang kunnen lezen.

Webpagina en klantencontactcentrum

In wijkcentrum Het Klokhuis aan de Weberstraat kan iedereen terecht voor meer informatie of om hulp te krijgen bij het regelen van een tijdelijk verblijf. De gemeente is dinsdagavond tot 23.00 uur in Het Klokhuis aanwezig.

Op amersfoort.nl/verdiweg heeft de gemeente vragen en antwoorden opgesteld. Ook is het Klantencontactcentrum (KCC) van Gemeente Amersfoort op dinsdagavond 20 juni 2023 speciaal tot 23.00 uur bereikbaar. Het KCC is woensdag vanaf 9.00 uur bereikbaar.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen