Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Heb je een rijksmonumentaal pand en wil je dit verduurzamen? Dan is het mogelijk om je aan te melden voor het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten. Dit programma is onlangs op initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) gestart. Het programma wordt uitgevoerd door het Nationaal Restauratiefonds.

Ontzorgingsprogramma

Met het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten wordt het voor eigenaren van monumenten makkelijker om te verduurzamen. Zo kun je jouw monumentale pand behouden en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame toekomst. Het doel van het programma is om de komende 3 jaar eigenaren van monumenten te adviseren en begeleiden bij het verduurzamen van hun panden.

Hiervoor zijn 2 stappen:

  1. Je krijgt een duurzaamheidsadvies volgens de kwaliteitsnormen van de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM)
  2. Je wordt begeleid bij de uitvoering van de verduurzaming

Zelfscan maken en aanmelden

Als eigenaar van een rijksmonumentaal pand kun je starten met de Zelfscan Duurzaam Monument op www.monumenten.nl(link is extern). Vervolgens kun je je via de website aanmelden voor het ontzorgingsprogramma bij één van de duurzaamheidsadviesbureaus die gecontracteerd zijn voor dit programma.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen