Twee initiatiefnemers ontvangen een bijdrage uit het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling 2022

Community of Closets
Community of Closets
Foto: Marina Horseling

Twee initiatieven ontvangen een financiële bijdrage van het overige budget uit het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling 2022. Eerder dit jaar ontvingen drie andere initiatieven al een bijdrage. Met dit fonds ondersteunt Amersfoort innovatieve ideeën van ondernemers en inwoners. Het fonds is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, energiebesparing of het opwekken van duurzame energie.

Astrid Janssen, wethouder Wonen en Energietransitie: “Ik ben erg blij dat we met het overige subsidiebudget nóg twee mooie initiatieven aan dit lijstje kunnen toevoegen. Dit is alweer het achtste jaar op rij dat initiatieven gebruik maken van het Toekomstfonds. Ik ben er heel trots op dat Amersfoort deze ondernemers, start-ups, bewonerscollectieven en andere vernieuwers met dit fonds helpt om hun duurzame idee werkelijkheid te maken.”

Na advies van de adviescommissie en rekening houdend met het resterende subsidiebedrag van €103.400-, ontvangen de volgende twee initiatieven een financiële bijdrage van maximaal €50.000 per project:

Verse Kliek van deBaai: Dit initiatief betreft een pilot waarin lokaal groenten worden gekweekt op vergist groen- en keukenafval uit de stad. Daarvoor ontwikkelt de initiatiefnemer een speciaal kweeksysteem (digeponics) voor kassen, waar digestaat uit een biovergister wordt gebruikt als duurzaam alternatief voor kunstmest.

De Amersfoortse kledingbibliotheek van Community of closets: Hier kunnen Amersfoorters kleding- en accessoires huren, waardoor er op termijn minder nieuwe kleding geproduceerd hoeft te worden. Daarnaast kun je er ook duurzaam (hand)gemaakte en geupcyclede producten kopen. Op deze manier biedt de kledingbibliotheek ook een platform aan lokale makers en creatievelingen.

Wil je op de hoogte blijven van de volgende openstelling van het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling? Stuur dan een mail naar [email protected] onder vermelding van ‘Toekomstfonds’.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen