Dapperheidsoorkonde voor verpleegkundige Anissa Assabbab

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op donderdag 8 december 2022 reikte burgemeester Lucas Bolsius een oorkonde van Dapperheid uit aan Anissa Assabbab. Anissa twijfelde vorige week dinsdag geen moment toen ze een moeder met een jong kind in de binnenstad om hulp hoorde roepen. Het jongetje had een stukje banaan in zijn keel gekregen en leek daarin te stikken. Anissa redde het leven van het jongetje door direct eerste hulp te verlenen en hem te reanimeren.

Het peutertje had een stukje banaan in zijn luchtpijp gekregen, waardoor hij in ademnood kwam. Met kloppen op de rug lukte het Anissa om een klein stukje banaan uit het keeltje krijgen, maar dit was niet genoeg. De ademhaling van het kind stopte, en het kind raakte buiten bewustzijn. Terwijl de hulpdiensten onderweg waren twijfelde Anissa geen moment en startte ze direct met reanimatie. Daarmee slaagde zij erin de ademhaling weer op gang te krijgen. Het kindje kwam na enige tijd weer bij kennis waarna hij werd meegenomen door de hulpdiensten. Na een ziekenhuisbezoek mocht hij weer naar huis

Naast de dapperheidsoorkonde reikte de burgemeester ook een speldje uit met een afbeelding van de stier van de stad.

Burgemeester Lucas Bolsius: “De Amersfoortse stier staat symbool voor grote kracht en getoonde moed. Anissa heeft beide getoond en heeft fantastisch gehandeld. Met reanimeren heeft zij het leven van een jongetje gered. Ik hoop dat meer mensen leren reanimeren. Want dat redt levens in situaties waar elke seconde telt!”

Met het uitreiken van de oorkonde van Dapperheid drukt het college van B&W haar waardering uit voor de inzet van Anissa. Tijdens deze gelegenheid waren naast Anissa ook het jongetje, zijn moeder en zijn oma aanwezig.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen