Subsidieregeling sport en bewegen 2023

Foto: Gemeente Amersfoort

Sportaanbieders, organisaties en inwoners kunnen vanaf woensdag 30 november 2022 subsidie aanvragen voor sport en beweeg activiteiten en investeringen voor 2023.

Wethouder Ben van Koningsveld (Sport en Bewegen): “Een leven lang sporten en bewegen voor alle Amersfoorters. Dat is waar we als stad voor gaan, want het is leuk, gezond en goed voor je sociale leven. We zien dat allerlei aanvragen voor evenementen activiteiten en investeringen in sportvoorzieningen elk jaar flink bijdragen aan dat doel dus we zien graag alle goede plannen en ideeën tegemoet en hoe we deze financieel kunnen ondersteunen.”

Subsidiebedrag

Op 22 november 2022 heeft het college de subsidieregeling voor sport en beweging 2023 vastgesteld.

  • Subsidieaanvragen tot € 2.500,- 
    Subsidieaanvragen tot € 2.500,- kunnen 2 keer per jaar ingediend worden. Hiervoor is per half jaar een bedrag van € 43.250,- beschikbaar.
  • Subsidieaanvragen van € 2.500,- tot € 40.000,- 
    Subsidieaanvragen van € 2.500,- tot € 40.000,- kunnen het hele jaar door ingediend worden. Hiervoor is jaarlijks een bedrag van € 162.000,- beschikbaar.

Subsidie is mogelijk voor:

  • Activiteiten zoals evenementen of een nieuw sportaanbod.
  • Investeringen zoals het aanpassen van een sportaccommodatie waardoor deze intensiever gebruikt kan worden of de aanschaf van sportmateriaal.

De regeling en een toelichting daarop lees je op Subsidie Sport en Bewegen.

Laagdrempelig sporten en bewegen

Om sport en bewegen voor iedere Amersfoorter haalbaar te maken, stimuleert de gemeente dat er meer activiteiten komen waar iedereen aan deel kan nemen. Ook voor mensen voor wie het minder vanzelfsprekend is om in beweging te komen door bijvoorbeeld een beperking. In de subsidieregeling vragen we daarom expliciet aandacht voor een breed aanbod van activiteiten en activiteiten en accommodaties die lichamelijk goed toegankelijk zijn.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen