Herbenoeming burgemeester Lucas Bolsius

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort wordt op maandagavond 29 augustus 2022 door commissaris van de Koning Hans Oosters in de raadzaal beëdigd voor een derde termijn als burgemeester van Amersfoort.

Na iedere periode van zes jaar kan een burgemeester worden herbenoemd. De gemeenteraad heeft hierin een belangrijke stem. Een vertrouwenscommissie die bestaat uit raadsleden, doet een voordracht of aanbeveling aan de gemeenteraad tot herbenoeming. De gemeenteraad besluit vervolgens over de voordracht. De Amersfoortse gemeenteraad besloot op woensdagavond 23 februari 2022 de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming voor een nieuwe termijn van zes jaar.

De commissaris van de Koning van de provincie Utrecht stuurde de aanbeveling vervolgens door met zijn advies naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hierop volgde het Koninklijk Besluit voor de herbenoeming. De nieuwe ambtstermijn van de burgemeester zal ingaan op 31 augustus. De benoeming van een burgemeester geldt voor zes jaar.

Burgemeester Bolsius is sinds 31 augustus 2010 burgemeester van Amersfoort. Zijn tweede termijn loopt op 31 augustus 2022 af. Voor hij in 2010 in Amersfoort begon, was Bolsius wethouder (2002-2010) en raadslid (1998-2002) in Rotterdam en lid van Provinciale Staten van Zuid-Holland (1995-1998).

De herbenoeming is vanaf 19.30 uur live te volgen via het youtube kanaal van de gemeenteraad van Amersfoort.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen