Tekort aan kantoorpanden en bedrijfsruimte in Amersfoort

Foto: Gemeente Amersfoort

Uit het onlangs uitgebrachte vastgoedmonitor Amersfoort 2022 blijkt dat er krapte is aan zowel beschikbare kantoren als passende bedrijfsruimte. De huurprijzen van winkels in Amersfoort zijn in de afgelopen jaren ongeveer gelijk gebleven.

Het bureau Cushman & Wakefield heeft in opdracht van de gemeente Amersfoort de vastgoedmonitor 2022 opgesteld. Deze monitor brengt de dynamiek op de kantoren-, bedrijfsruimte- en winkelmarkt over 2021 in kaart. Het rapport geeft inzicht in de economisch-ruimtelijke dynamiek op deze drie markten in de afgelopen jaren.

De kantorenvoorraad is in 2021 met 4,2% afgenomen ten opzichte van 2020. Deze afname komt voornamelijk doordat kantoren zijn getransformeerd naar woningen. Net als voorgaande jaren is er sprake van een tekort aan (kwalitatief) bedrijfsruimteaanbod.

In 2021 staat er 16.700 m² bedrijfsruimte in aanbod. Dat is een daling van 47% ten opzichte van 2020. Hiermee ligt het bedrijfsruimte aanbod ver onder het langjarig gemiddelde van 70.200 m². Dit is het laagste bedrijfsruimte aanbod gemeten in de gemeente Amersfoort sinds de start van de metingen. Hiermee kan de bedrijfsruimtemarkt van Amersfoort in 2021 omschreven worden als zeer krap.

Het volledige rapport Vastgoedmonitor Amersfoort 2022 is te vinden op Vastgoedmonitor Amersfoort 2022.

Bron: gemeente Amersfoort

Cookieinstellingen