Drie initiatiefnemers ontvangen bijdrage uit Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Drie initiatieven ontvangen een financiële bijdrage uit het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling. Met dit fonds ondersteunt Amersfoort innovatieve ideeën van ondernemers en inwoners. Het fonds is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, energiebesparing of het opwekken van duurzame energie.

Astrid Janssen, wethouder Wonen en Energietransitie: “Dit is alweer het achtste jaar op rij dat initiatieven gebruik maken van het Toekomstfonds. Ik ben er heel trots op dat Amersfoort deze ondernemers, startups, bewonerscollectieven en andere vernieuwers met dit fonds helpt om hun duurzame idee werkelijkheid te maken.”

Na advies van de adviescommissie en rekening houdend met het subsidieplafond van in totaal €200.000, zijn er drie projecten gekozen die een financiële bijdrage ontvangen van maximaal €50.000 per project:

  1. Outletplein: Green Outlet Amersfoort is een winkel waarin alles draait om hergebruik, duurzaamheid en leren. In deze winkel worden MBO-studenten opgeleid om alle facetten van detailhandel te leren beheersen. In het Outletplein (onderdeel van Green Outlet Amersfoort) worden alleen producten verkocht die tweedehands zijn of die in de reguliere winkels geen plek meer krijgen.
  2. Energieschutting: De initiatiefnemer heeft een techniek ontwikkeld om energie voor woningverwarming te leveren via een warmtepomp en een energieschutting. Het gaat om een stille techniek, waarbij energie wordt gehaald uit de buitenlucht en door zoninstraling. De energieschutting zal bij drie woningen in Amersfoort worden getest.
  3. De restjes van (Wijkhout): Deze initiatiefnemers verminderen afvalstromen van lokale ondernemers door houten panelen of bijzondere producten (zoals tafeltjes, kastjes en kleine interieuritems) van het ‘afval’ te maken. Deze producten worden door gespecialiseerde makers van de circulaire stadswerkplaats in Huize Miereveld gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van de volgende openstelling van het Toekomstfonds voor Duurzame Ontwikkeling? Stuur dan een mail naar [email protected] onder vermelding van ‘Toekomstfonds’.

Bron: gemeente Amersfoort

Cookieinstellingen