Jongerenonderscheiding voor Richard de Jong

Foto: Gemeente Amersfoort

Op zaterdag 2 juli 2022 ontving de 23-jarige Richard de Jong de Jongerenonderscheiding van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Hij ontving de gemeentelijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van de badmintonvereniging voor zijn grote inzet en betrokkenheid voor Badminton Amersfoort Noord (BAN).

Richard is sinds 2012 lid van BAN. Tijdens zijn opleiding aan het MBO sportcollege ROC Midden Nederland werd hij assistent-trainer bij diverse junioren trainingsgroepen en liep hij stage bij BAN. Op dit moment volgt hij een HBO sportopleiding aan de Calo te Zwolle.

Enthousiast en deskundig

Hij groeide door als badmintontrainer en is inmiddels is de vaste trainer voor zowel de dinsdag- als de donderdag BAN juniorengroep en begeleidt hij deze teams ook tijdens de competitiewedstrijden. Hij weet het spelplezier en de technisch vaardigheden op een enthousiaste en deskundige manier over te brengen op jonge spelers. Voor de assistent-trainers is hij een steunpilaar. Hij maakt deel uit van de BAN trainerscommissie.

Ook is Richard lid van de BAN activiteitencommissie. In deze hoedanigheid helpt hij bij het organiseren en uitvoeren van toernooien, waaronder het Blacklight Toernooi, de Clubkampioenschappen en recreatieve toernooien. Richard wordt enorm gewaardeerd als trainer en sportieve competitiespeler. Daarmee is hij een groot voorbeeld voor veel andere jonge sporters.

Bron: gemeente Amersfoort

Cookieinstellingen