Is jouw onderneming digitaal veilig? Cyberchef zoekt het uit!

Foto: Gemeente Amersfoort

Na het succes van vorig jaar, doet de gemeente Amersfoort het dit jaar weer: Cyberchef. Is jouw bedrijf voldoende beschermd tegen cybercriminaliteit? Met behulp van ICT-studenten en lokale partners laat Gemeente Amersfoort lokale ondernemers weer chef zijn van hun digitale keuken. En dat kost niets!

Maar liefst 1 op de 5 mkb-ondernemers krijgt te maken met digitale criminaliteit. Denk daarbij aan phishingmailtjes, oplichting via het internet of erger: gijzelsoftware, virussen of andere malware. De gevolgen hiervan zijn groot: je kunt veel geld kwijtraken of klanten verliezen. Gelukkig is er wat aan te doen. Vaak gaat het om eenvoudige, maar krachtige maatregelen die ervoor zorgen dat jouw onderneming een stuk veiliger is.

Admin, admin? Help!

ICT-studenten van het ROC Midden Nederland onderzoeken de digitale veiligheid bij lokale ondernemers. Dit doen zij in oktober, onder begeleiding van professionals. Met (gratis) advies op maat! In 2021 namen 32 ondernemers deel aan Cyberchef. Bij bijna alle ondernemers ontdekten de ICT-studenten één of meerdere digitale verbeterpunten. Zo bleken ondernemers veel gebruik te maken van standaard wachtwoorden. Inloggen met ‘admin’ als gebruikersnaam én wachtwoord, bijvoorbeeld. Ook waren er meerdere open wifi-netwerken en slecht beveiligde e-mails en websites.

Meld je aan!

Alle studenten krijgen vanaf mei 2022 een intensieve cursus cybersecurity voor ondernemers. Eind juni zijn zij klaar om een afspraak met je in te plannen voor een digitale veiligheidsscan op 11 of 13 oktober 2022.

Ben jij benieuwd of jouw bedrijf digitaal veilig is? Het maakt niet uit of je een klein bedrijf bent of juist heel groot. Als de gemeente jouw lokale mkb-organisatie digitaal onder de loep magn nemen, meld je dan nu aan op www.amersfoort.nl/cyberchef. Aanmelden kan tot en 30 juni 2022, daarna plant de gemeente Amersfoort samen met jou een afspraak voor de scan in oktober! Wil je eerst meer weten? Mail dan naar [email protected].

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen