Gemeente Amersfoort en Indebuurt033 tekenen nieuwe overeenkomst voor welzijnswerk

Informatiewinkel Kruiskamp
Informatiewinkel Kruiskamp
Foto: Gemeente Amersfoort

Het welzijnswerk in de gemeente Amersfoort wordt de komende jaren gecoördineerd en uitgevoerd door Indebuurt033. De gemeente en Indebuurt033 tekenden vlak voor de kerst een nieuwe overeenkomst. Dit is de uitkomst van een aanbesteding voor het welzijnswerk in de stad. Hiermee houdt Indebuurt033, net als de afgelopen vier jaar, een verbindende rol in de wijken in Amersfoort.

Ondersteuning, hulp en voorzieningen dichtbij

Gemeente Amersfoort vindt dat inwoners moeten kunnen rekenen op ondersteuning, hulp en voorzieningen dichtbij hun huis, bij voorkeur in de wijk. Op die manier kunnen mensen sneller passende hulp krijgen, makkelijker meedoen aan activiteiten en gebruik maken van voorzieningen. Organisaties in de wijk moeten daarom goed met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld het wijkteam, scholen, sportclubs, speeltuinen, het wijkcentrum, gebedshuizen, etc. Indebuurt033 speelt hierin ook de komende jaren een verbindende rol.

Menno Tigelaar, wethouder Zorg en Ondersteuning: “Het is belangrijk dat inwoners en organisaties in de wijk elkaar goed kennen. Dat is goed voor het samen leven in de wijk en het omzien naar elkaar. Zo raken minder mensen geïsoleerd en kan er sneller geholpen worden bij problemen. Indebuurt033 kan hier de komende jaren veel in blijven betekenen. Hun medewerkers hebben de kennis, ervaring en de contacten in al onze Amersfoortse wijken en dat is volgens mij de basis voor goed welzijnswerk.”

Uitbreiding

Vanaf 1 januari 2022 zet Indebuurt033 haar welzijnswerk in Amersfoort voort waaronder het coördineren van vrijwilligerswerk en het ondersteunen van mantelzorgers en bewonersinitiatieven. Naast het bestaande werk wordt de dienstverlening ook uitgebreid. Indebuurt033 gaat vanaf 2022 dagactiviteiten voor senioren organiseren in Amersfoort, in samenwerking met verschillende organisaties. Ook gaat Indebuurt033 vraag en aanbod van ontmoetingsruimtes per wijk bij elkaar brengen op een online portaal. En er komt meer aandacht voor sociaal werk op scholen en de samenwerking met zorginstellingen.

Aanbesteding

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het welzijnswerk. Voor de uitvoering hiervan maken ze afspraken met welzijnsorganisaties. In Amersfoort loopt eind 2021 de huidige subsidie van Indebuurt033 af. Daarom was er eerder dit jaar een aanbestedingsprocedure. Daarbij konden welzijnsorganisaties zich inschrijven op een opdracht voor het welzijnswerk in Amersfoort voor de komende jaren. Indebuurt033 kwam net als vier jaar geleden het beste uit de bus. Het nieuwe contract gaat per 1 januari 2022 in en duurt drie jaar. Daarna kan dit contract nog twee keer worden verlengd met drie jaar tot maximaal negen jaar.

Contact

Hebt u vragen over zorg, welzijn, wonen en geldzaken en ondersteuning daarbij? Of bent u mantelzorger en kunt u extra hulp gebruiken? Of wilt u graag anderen ontmoeten? Neem dan contact op met Indebuurt033. Ook wanneer u een activiteit wil starten in uw wijk of als u vrijwilliger wil worden. Ga naar www.indebuurt033.nl voor meer informatie. U kunt ook per mail contact opnemen via [email protected] of telefonisch, via 033 – 204 8677.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen